Löktarte från Alsace

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

God på buffébordet eller som tillbehör till kallt kött, fågel och vilt

Ingredienser

  • 3 frysta smördegspalttor , eller 1 förpackning rund Smördeg, kyld
  • 2 gula lökar
  • ½ - 1 purjolök
  • 3 - 4 skivor Bacon
  • 25 g smör eller magarin, ca
  • Örtsalt
  • 3 ägg
  • Paprikapulver
  • 2 - 3 dl visp- eller mellangrädde
  • 4 dl riven god ost , tex lagrad grevé
  • Instruktioner

    Smält ner skalad och tunnstrimlad lök och purjoi smör på medelvärme tillsammans med strimlat bacon tills löken mjuknar. Krydda och smaka av. Vispa ihop äggen med kryddor, grädde och ca hälften av osten. Tina den frysta smördegen, kalva ut och klä en pajform, hlest med avgtagbar botten, med degen. Låt den nästan hänga lite över kanten och nyp till runt om. Fyll med lökmassan och häll på äggsatnningen. Strö över resten av osten och ställ formen på galler med dubbel folie under på näst understa falsen. Grädda i 226 grader ca 25 mionuter.

    Liknande recept

    2 d 4 h 5 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben