Flammkuchen kommer ursprungligen från Alsace i Frankrike, men äts också i sydvästra Tyskland, där jag upptäckte maträtten. Passar utmärkt som ensamstående rätt, tilltugg, eller som en del av en buffé.
Ingredienser
Deg
7 ½ dl vetemjöl
2 msk olivolja
3 dl vatten
2 tsk salt
Topping
3 dl créme fraiche
2 gula lökar
200 g bacon, tärnad eller skivad
Pressad citron
Svartpeppar
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 250 grader
- Blanda mjöl, olivolja, salt och vatten och arbeta degen i assistent eller för hand tills degen är smidig och slät. Dela sedan upp den i 4 delar. Kavla ut delarna för sig till väldigt tunna plattor.
- Blanda creme fraiche med en skvätt pressad citron och några nypor svartpeppar. Smeta sedan ut detta på degen. Toppa med gul lök i ringar och bacon.
- Sätt in i ugnen och grädda tills degen blivit så knaprig som möjligt, ca 10 min. Bör ätas direkt. Grädda nästa under tiden du äter.
Liknande recept
Kommentarer (0)