Flammkuchen

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Flammkuchen kommer ursprungligen från Alsace i Frankrike, men äts också i sydvästra Tyskland, där jag upptäckte maträtten. Passar utmärkt som ensamstående rätt, tilltugg, eller som en del av en buffé.

Ingredienser

  • Deg
  • 7 ½ dl vetemjöl
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • Topping
  • 3 dl créme fraiche
  • 2 gula lökar
  • 200 g bacon, tärnad eller skivad
  • Pressad citron
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 250 grader
    2. Blanda mjöl, olivolja, salt och vatten och arbeta degen i assistent eller för hand tills degen är smidig och slät. Dela sedan upp den i 4 delar. Kavla ut delarna för sig till väldigt tunna plattor.
    3. Blanda creme fraiche med en skvätt pressad citron och några nypor svartpeppar. Smeta sedan ut detta på degen. Toppa med gul lök i ringar och bacon.
    4. Sätt in i ugnen och grädda tills degen blivit så knaprig som möjligt, ca 10 min. Bör ätas direkt. Grädda nästa under tiden du äter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben