Serverar: 4 portioner
Tid: 45 minuter
Vid sökning av denna rätt på internet fann jag en uppsjö av varianter, men tyvärr ingen likt originalreceptet från Alsace.
Blanda och knåda degen. Tillsätt mjöl om den blir kladdig. Skiva lökarna tunt och lägg i kallt vatten. Strimla bogen fint. Sätt ugnen på högsta läge och sätt in en plåt. Dela degen i 4 delar och kavla ut en del på mjölat bord så tunn att den mäter nästan hela plåten. (Ju tunnare dess bättre.) Lägg över på bakplåtspapper. Bred på crème fraiche nästan ut till degkanten. Lägg på lök och strimlad bog samt strö över ost. För över bakplåtspapperet till den varma plåten och grädda i 8 min. Så ny varm plåt för nästa Tarte. Naturligtvis erfordras även ett vitt vin från Alsace. Reisling brukar rekommenderas. Själv tar jag gärna Tokay Pinot Gris.
hur varm ska ugnen vara??
hur varm ska ugnen vara??