Tarte flambée från Alsace

Serverar: 6-8 portioner

Det här pajen är en fransk variant av italienarnas pizza. Brödet täcks med crème fraiche, lök och rökt skinka.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 5 dl vetemjöl + mjöl till arbetsbordet
  • 1 tsk salt
  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • Smör till formen
  • Fyllning
  • 2 stora gula lökar
  • 150 g rökt skinka
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk vetemjöl
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Övrigt
  • Pajform, ca 28 cm i diameter
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl och salt i en skål. Lös upp jästen i 2 dl ljummet vatten och blanda ner vätskan i mjölet med hjälp av elvispens degkrokar. Arbeta samman till en deg och låt jäsa 30 min på varm plats.
    2. Knåda degen ca 10 min på mjölat bakbord, tills den är slät och smidig. Låt jäsa 30 min på varm plats.
    3. Skala och hacka löken fint. Skär bort ev fett från skinkan och tärna den fint. Blanda crème fraiche, mjöl, salt och peppar väl. Sätt ugnen på 200ºC och smörj pajformen med smör.
    4. Knåda degen på mjölat bakbord och kavla ut den till formens storlek. Täck formen med degen. Tryck fast degen längs kanten med fingrarna.
    5. Bred ut crème fraiche-blandningen på degen och lägg på lök och skinka. täck över och låt jäsa 10 min. Sätt in i ugnen och grädda 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben