Tarte fine med glöggsirap

Serverar: 10 portioner

Äppelkaka och glögg i en tugga! En till, tack.

Ingredienser

  • 2 frysta smördegsplattor, ca 17x8 cm
  • 1 äpple
  • 2 tsk strösocker
  • 1/2 tsk kanel
  • 25 g kallt smör
  • 3 dl röd Blossa Lättglögg
  • Till servering
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º.
    2. Lägg de frysta smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper. Skala, kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Lägg äppelklyftorna omlott i en sträng på mitten på smördegen. Strö över socker och kanel. Hyvla över smöret.
    3. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter tills de får fin färg. Koka ihop glöggen i en kastrull till sirapskonsistens. Låt glöggsirapen svalna något. Skär varje längd i 5 bitar. Ringla glöggsirapen över äppelkakan.
    4. Servera med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben