Tarte med sommarbär

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En somrig, lättgjord efterrätt.

Ingredienser

  • 1 ark djupfryst smördeg 24 x 24 cm
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 3 msk lemon curd
  • 1 l jordgubbar
  • 3 dl vinbär
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Låt degplattan tina i rumstemperatur ca 1 timme. Rulla ut den direkt på ett lätt mjölat bakplåtspapper och kavla den lätt. Vik upp kanterna och picka hål med en gaffel. Pensla med ett uppvispat ägg och grädda i 225 grader ca 10-15 minuter. Bred på lemon curd och lägg över bären när bottnen kallnat lite. Servera med vispad grädde

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben