Mini Saffrans Tarte Tatins

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

En liten julbakelse med fransk touch.

Ingredienser

  • Pajdegen
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 100 g kallt smör (i ca 1 cm tärningar)
  • Fyllning
  • 50g smör
  • 2 dl socker
  • 0.5 g saffran (1 pkt)
  • 5 medelstora äpplen
  • aluminiumformar 12-15 st
  • Instruktioner

    1. Häll alla deg ingredienser (socker,smör,ägg och mjöl)i en 3l plastpåse knyt ihop och knåda ihop till en jämn deg. rulla den till en ca 6 cm tjock rulle och lägg i kylen.
    2. Skala och hacka äpplena i ca 1cm bitar. Smält smöret i en tjockbottnad panna (typ stekpanna) och lägg resten av ingredienserna till fyllningen dvs socker, saffran och äppelbitar. Karamelisera(Koka ihop) till äpplena är mjuka och sockret och smöret är tjockt. Låt svalna lite
    3. Lägg fyllningen i formarna. Ta ut degrullen ur kylen och mät upp och skär 12 "pengar" platta ut pengen så den täcker och bildar ett lock på formen. Grädda 175 grader i mitten av ugnen i 28-30 min eller till de är gyllenbruna.
    4. Jag vänder inte dessa tarte tatins som man gör om man gör en stor i stekpannan. Istället lägger jag en liten klick grädde eller vaniljsås på pajskalet. Bilden visar hur tarte tatin ser ut när den fylls och innan den gräddas

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben