Tarte tatin med ostcreme

Serverar: 2 portioner

Castello Danazola är en extra mild och krämig blåmögelost med en himmelsk smak. Osten är karaktärsfull på ett väl avvägt sätt, med toner av sött, friskt och fruktigt.

Ingredienser

  • Ostcreme
  • 50 g Castello Danazola ost
  • 1 msk äppelgelé
  • 1 msk crème fraiche 34 %
  • Tarte tatin
  • 1 msk socker
  • 1 syrligt äpple i tunna skivor ca 125 g
  • 25 g smält smör
  • 1 tsk socker
  • 1/4 tsk malen kanel
  • 1 platta fryst upptinad smördeg
  • Till serveringen
  • 25 g Castello Danazola i mindre bitar
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Ostcreme; vispa osten till en jämn creme med en elvisp och rör i äppelgelé och crème fraiche. Ställ cremen övertäckt i kylskåp i minst 15 minuter. Smaka av.
    2. Tarte tatin; sätt ugnen på 225 grader. Fördela sockret i 2 aluminiumformar, ca 14 cm i diameter. Grilla sockret överst i ugnen, passa så att det inte bränns.
    3. Låt sockret svalna något. Lägg äppelskivorna lite omlott i formarna. Pensla med hälften av smöret och strö över sockret och kanel.
    4. Kavla ut smördegsplattan till dubbel storlek och skär ut 2 cirklar som passar till formarna.
    5. Täck äppelskivorna med smördegen och peta ner degen på sidorna. Pensla med resten av smöret och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
    6. Vänd upp de varma bakverken på tallrikar med äppelskivorna uppåt.
    7. Servera med ostcremen ovanpå och små ostbitar bredvid. Garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben