Panerad fläskytterfilé med ostcreme

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Fläskytterfilé finns ofta på extrapris och i mångas frysar, det här är en variant som påminner om schnitzel. En varm sås kan vara gott till, som kontrast till den kalla röran.

Ingredienser

  • 700 g fläskytterfilé
  • Matfett till stekning
  • Panering
  • 65 g mjöl (ca 1 dl)
  • 100 g skorpmjöl (ca 2 dl)
  • 2 ägg
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Din favoritkrydda
  • Ostcreme
  • 2 dl Creme fraiche
  • 100 g ost, vällagrad gärna "blöt"
  • Instruktioner

    1. Mixa ihop ost och creme fraiche med stavmixer.
    2. Putsa köttet fritt från fett/senor. Skiva fläskytterfilén på längden i fyra skivor. Detta kräver en hyfsat bra kniv, det blir lättare om köttet är lite fryst. Dela sedan skivorna på mitten så du får åtta bitar.
    3. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Häll mjölet på en stor flat tallrik, krydda mjölet som om du hade kryddat köttbitarna direkt. Förutom salt och peppar ta gärna med din favoritkrydda (jag gillar Santa Maria American BBQ "hot and smokey"). Blanda om mjölet rejält. Häll skorpmjölet på en tredje tallrik.
    4. Vänd ned köttskivorna i mjölblandning, sedan ned i äggblandning och sist skorpmjöl. Stek i ordentligt med matfett på mellanvärme.
    5. Sververa med ostcreme och potatis i någon form, exvis råstekt, gratäng eller klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    maxxess 29 januari 2011

    Störst behållning av ostcremen fick jag som pålägg(!). En skiva nybakt bröd, rökt skina, ett rejält lager ostcreme och så skivad gurka med lite salt på. mmm mmm, resterna av osten var bäst! Osten jag använde var väldigt vällagrad.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben