Medelhavsgratäng med fläskytterfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Jättegod, en rätt jag vill rekommendera att smaka.

Ingredienser

  • Fläskytterfilé
  • 600 g potatis
  • 1 rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 paprikor
  • 1 zucchini cirka 300 g
  • 4 tomater
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk färsk hackad timjan eller oregano
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. Skala potatis, lök och vitlök. Skär potatisen i tunna skivor, löken i ringar och hacka vitlöken. Dela och kärna ur paprikorna, skiva dem, zucchinin och tomaterna. Blanda vitlöken med oljan. Blanda alla grönsaker utom tomaterna med vitlöksoljan, örtkryddan, salt och peppar.
    2. Varva grönsakerna med tomaterna i en ugnssäker form. Sätt in formen mitt i ugnen ca 40 minuter eller tills gratängen.
    3. Servera gratängen till stekt fläskytterfilé. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    SDMaya 8 januari 2010

    Superbt gott! Helt klart fem Stjärnor!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben