"Gnarly" fläskytterfilé med två olika såser

Serverar: 4 portioner

Ett kul recept jag hittade i senaste Grapevine, (en gratistidning från www.tegnerhermansson.se) självklart så blir det en "Gnarly Head Old Vine Zin" nr 6597 från USA för 87:- till.

Ingredienser

  • 1 fläskytterfilé, ca 600 g
  • 1 dl koncentrerad äppeljuice
  • 0,5 dl soja
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • Senapssyrlig sås
  • 1 stor gul lök
  • 1/2 dl kycklingfond koncentrerad
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 3 msk koncentrerad äppeljuice
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 dl grädde
  • Tillbehör
  • Äppelgarnityr
  • I stort grönt syrligt
  • Skalat äpple, skuret i 0,5 cm tärningar
  • Muscadovarsocker
  • Löken från den silade såsen
  • Ugnstekt klyftpotatis
  • Grönsallad till servering
  • Instruktioner

    1. Lägg filén hel, ganska trångt, i en ugnssäker form, t ex en sockerkaksform (ca 1,5 liter).
    2. Blanda juice, soja, grädde och vitlök och häll över köttet. sätt in formen i mitten av ugnen på ca 200 grader och låt stå tills köttet är genomstekt, 30- 45 minuter beroende på tjocklek. (spar sojasåsen).
    3. Hacka löken i lite störrebitar och fräs den mjuk i smöret, tillsätt alla såsingredienser utom grädden och låt puttra ihop en lång stund.
    4. Sila såsen (spar löken). Tillsätt grädden och red ev. av med lite maizena. Peppra och salta sparsamt.
    5. Skär äpplet i små tärningar. Hetta upp sockret i en stekpanna och glasera äppelbitarna hastigt.
    6. Ta upp köttet och skär det i skivor. Spara sojasåsen red ev. med maizena om den är för tunn.
    7. Servera köttet med de två olika såserna med ugnstekta potatisklyftor, löken från den avsilade såsen och äppelgarnityret.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben