Gratinerade sommarbär

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Går att använda frysta bär istället för färska t.ex. 2 paket frusna hallon och blåbär

Ingredienser

  • 3 dl blandade färska bär
  • 3 dl grädde
  • 2 msk socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 äggula
  • Garnering
  • 2 passionsfrukter
  • Färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden och rör i sockret, mjölet och äggulan.
    2. Lägg bären i ugnsfasta portionsformar och häll gräddblandningen över.
    3. Grädda i 200° i ca 10 minuter tills de fått fin färg.
    4. Gröp ur och klicka fruktköttet från passionsfrukterna över bären och toppa med färsk mynta!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben