Flammenkuchen från Alsace

Alsace är en region i Frankrike vid gränsen mot Tyskland mellan Schweiz och Belgien. Rhen är gränsflod, och den största staden är Strasbourg. Vid foten av de gröna Vogeserna som domineras av ett mystiskt slott, ligger några av Alsace vackraste vinproducerande orter. Små byar med korsvirkeshus där affärerna fortfarande har den gamla antika skylten utanför som innehavarens far eller farfar lät göra.

Ingredienser

  • Botten
  • 400 g vetesikt
  • 30 g rågsikt
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk havssalt
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 5 g jäst (1 cm kula)
  • 2,5 dl vatten, kall
  • Fyllning
  • 2,5 dl turkisk eller grekisk yoghurt
  • 1 dl filmjölk
  • 1 msk maizena
  • Salt
  • Peppar
  • Ev. cayennepeppar
  • 150 g gul lök, finstrimlad
  • 200 g rimmad eller rökt sidfläsk
  • 50 g riven ost
  • Instruktioner

    1. Blanda och knåda degen till botten och ställ att jäsa på varm plats under lättfuktat bakduk i c:a 1 timme.
    2. Rör ut maizena i filmjölk och blanda med yoghurt. Smaka av med salt, peppar och ev. lite cayennepeppar.
    3. Dela degen i 4 lika stora bitar, kavla dem tunt och bestryk dem med yoghurtblandningen. Strö över fläsk, lök och överst riven ost. Grädda i ugn (pizzaläge) vid 225 grader i c:a 10 minuter tills kakorna börjar få färg.
    4. Serveras med en fräsch sallad och fransk dressing.

    Liknande recept

    2 d 4 h 5 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben