Blåbärspaj från Alsace

Serverar: 5 portioner

Det gäller att passa på när naturen är fylld av frukt och bär. Här är ett recept på en trevlig blåbärspaj från Alsace.

Ingredienser

  • Deg
  • 150 g mjöl
  • 75 g smör
  • 1 msk socker
  • nyppa salt
  • 1 ägggula
  • Fyllning
  • 500 g blåbär
  • 2 digestivekex (söndersmulade)
  • 100 g socker
  • 2 ägg
  • 1 dl creme fraiche
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till pajdegen. Låt vila ca 1 timme.
    2. Tryck ut degen i formen. Häll på kexsmulor. Fyll på blåbären. Grädda i ugnen 20 min (210 grader). Blanda ägg/socker/creme fraiche. Häll på pajen och fortsätta grädda ca 15-20 min.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben