Lövbiffsrullader i portersås

Serverar: 4 portioner

Lättlagat med en jättegod sås

Ingredienser

  • 600 g lövbiff
  • Salt
  • Peppar
  • Matfett
  • Fyllning
  • 1 rödlök
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 liten ask ansjovisfiléer
  • Kokspad
  • 1 flaska porter
  • 1/2 dl outspädd svart vinbärssaft
  • 2 msk soja
  • 8-10 krossade enbär
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 1/2 köttbuljongtärning
  • Sås
  • 4 dl silat kokspad + vatten
  • 1 1/2 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Hacka persiljan. Mosa ansjovisfiléerna. Blanda ihop allt.
    2. Lägg ut köttskivorna, salta och peppra dem. Fördela fyllningen på dem. Rulla ihop och fäst eventuellt med tandpetare. Bryn rulladerna i lite matfett, för över dem till en gryta.
    3. Koka upp ingredienserna till kokspadet, häll det över rulladerna. Låt dem puttra under lock ca 40-50 minuter.
    4. Ta upp rulladerna. Sila kokspadet och mät upp det. Fyll på med vatten till det blir ca 4 dl. Häll det i en kastrull och låt det koka upp. Rör ihop grädden med mjölet och vispa ner det i såsen. Smaka av.
    5. Lägg ner rulladerna i såsen och låt det bli genomvarmt.
    6. Servera med kokt potatis, sås och svart vinbärsgelé. En sallad till är alltid gott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben