Köttbullar i portersås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Detta måste ni bara prova.

Ingredienser

  • Köttbullar
  • 500 g köttfärs
  • 1 stor kokt potatis, mosad
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Lag
  • 1 flaska porteröl
  • ½ dl svartvinbärssaft (koncentrerat)
  • ½ dl kinesisk soja
  • 6 st enbär
  • ½ tsk timjan
  • ½ tsk svartpepparkorn
  • 1 st gul lök
  • 1 msk ox- eller kalvfond
  • Sås
  • Silad lag
  • 2 dl grädde
  • Redning
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienserna till köttbullarna och rulla till köttbullar.
    2. Skala löken och skär i klyftor. Lägg löken tillsammans med övriga ingredienser till lagen i en kastrull. Låt koka upp och lägg ner köttbullarna. Koka köttbullarna ca. 15 min.
    3. Ta upp köttbullarna och sila lagen. Häll tillbaka lagen i kastrullen tillsammans med grädden och red av. Lägg sedan i köttbullarna. Klart att serveras.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (2)

    miramamman 24 augusti 2009

    Blir det lika gott som porterstek så är det en höjdare, denna här ska jag absolut prova. Återkommer med betyg. ;-)

    Wremerth 25 augusti 2009

    Ja det tycker ja allt att de blir. Du kommer inte bli besviken när du provar det. :D Ja återkom gärna med betyg du. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben