Äppelcobbler

Baserat på ett recept ur Elisabeth Johanssons "Min Äppelbok"

Ingredienser

  • 5 äpplen
  • 4 msk honung
  • 4 msk vatten
  • 2 tsk kanel
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl havrebryn
  • 1,25 dl knapriga frukostflinger typ Start
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Blanda vatten och honung i en kastrull, lägg i äpplena och koka upp. Ha lock på kastrullen, sänk värmen och låt sjuda några minuter tills äpplena är nästan mjuka.
    2. Häll äppelklyftorna i en stor form, och pudra över kanel.
    3. Vispa smör och socker mjukt och slätt. Rör ner alla torra ingredienser, och avsluta med ägget. Klicka ut över äppelklyftorna, och grädda på 200°C i ca 20-25 minuter. Servera med vaniljsås eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    christincarlsson 25 september 2011

    Super god :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben