Äppelcobbler med muskot

Serverar: 10 portioner

En underbar mix mellan paj och pudding. Går snabbt att göra och serveras direkt ur formen.

Ingredienser

  • Fyllning
  • 5 äpplen
  • 4 msk honung
  • 4 msk vatten
  • 1 tsk kanel, malen
  • Cobbler
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl havregryn
  • 1,25 dl crunchmüsli (knapriga frukostflingor typ Start)
  • 1,25 dl vetemjöl
  • ½ tsk riven muskotnöt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Koka dem nästan mjuka i honungen och vattnet och vänd dem försiktigt ett par gånger i kastrullen. Dra kastrullen från plattan, pudra över kanelen och vänd runt. Lägg äppelklyftorna i en smord pajform med hel botten eller ugnsfast form.
    2. Vispa ihop smör och socker till cobblerblandningen i en bunke. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smörblandningen. Rör i ägget och bred ut smeten över äppelklyftorna.
    3. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills ytan fått en gyllenbrun färg. Servera ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben