Äppelcobbler med granatäppelkärnor

Serverar: 6 portioner

Mjuka amerikanska portionspajer med knapriga granatäppelkärnor.

Ingredienser

  • 3 äpplen
  • 0.75 dl olja
  • 0.75 dl socker
  • ½ krm salt
  • 5 msk socker
  • ½ krm vaniljpulver
  • ½ dl mjölk
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • Servering
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Kärna ur och tärna äpplena. Fräs dem i lite olja i en stekpanna. Rör i 1 msk socker. Blanda olja, salt, resten av sockret, vaniljpulver, mjölk och mjölet blandat med bakpulver.
    3. Rör ner äpplen och granatäppelkärnor. Fyll 6 smorda ugnssäkra portionsformar med smeten. Grädda i mitten av ungnen ca 15 minuter. Låt svalna.
    4. Servera med vispad grädde.

    Liknande recept

    5
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben