Chokladmousse med hallon och chokladbitar

Serverar: 5-6 portioner

Sött slut! Mörk chokladmousse med hallon.

Ingredienser

  • 125 g mörk choklad, 70 %
  • 3 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 0.25 krm salt
  • 1 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 25 g mörk choklad, 70 %
  • 50 g hallon
  • 1 dl vispad grädde
  • 1 granatäpple ( kärnorna )
  • Ev chokladpinnar
  • Instruktioner

    1. Dela chokladen i bitar och lägg dem på en tallrik. Smält dem i mikro 30 sekunder i taget. Dela äggen i vitor och gulor Vispa vitorna vitt och pösigt. Vispa äggulor, socker och salt. Vispa ner den smälta chokladen i det. Vispa grädden i en annan skål. Rör chokladblandningen, äggvitan och grädden till en blank smet. Häll upp i glas och låt stelna i kyl ca 1 timma.
    2. Krossa choklad och strö över. Garnera med hallon, vispad grädde, granatäppelkärnor och stick ev i ett par chokladpinnar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben