Filodegsrullar fyllda med Quorn Färs

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Perfekt bjudmat! En smakrik rätt på svenska enkla råvaror som serveras tillsammans med en nyttig sallad. Filodegsrullarna kan man även bjuda på för sig själva och då är de utmärkta som tilltugg.

Ingredienser

  • 200 g Quorn Färs
  • 12 filodegsark till 4 rullar
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, fint hackade
  • ½ purjolök, delad och tunt skuren
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sambal oelek
  • 350 g potatis, cirka 4 stycken
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 150 g riven västerbottenost
  • 2 msk olivolja
  • 50 g machésallad
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • 20 st kaprisäpplen, delad utan stjälk
  • 1 rött äpple
  • 1 salladslök, skuren i ringar
  • 2 msk olivolja
  • ½ citron, juice
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna, fräs vitlök och purjolök mjuka. Tillsätt Quorn Färs och stek under omrörning i fem minuter, häll på äppelcidervinäger, salt och sambal oelek. Rör runt och ta bort pannan från värmen. Mosa potatis och rör runt med smör och salt. Låt filodegsarken ligga i 3 lager och dela ett ark i fyra delar i fyrkanter. Gör fyra rullar. Lägg lite potatis, Quorn Färs och ost i filodegen. Rulla upp och vik in kanterna till en stadig rulle, lägg på en plåt täck av bakplåtspapper. Pensla med olivolja och låt därefter filodegsrullarna stå i ugnen i 15 minuter tills de blir gyllene.
    2. Blanda granatäppelkärnor, kaprisäpplen, det röda äpplet, salladslök, olivolja och citronjuice i en bunke, salta och peppra. Rör runt.
    3. Dela filodegsrullen på snedden i två delar och servera med den rödgröna granatsalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben