Äppelflarn med ingefärskräm

Serverar: 4 portioner

Låt frasig smördeg, mjuka sötsyrliga äpplen med karamell och en len kräm med lite bett av ingefära avsluta en god måltid.

Ingredienser

  • 2 ark smördeg
  • 2 äpplen, fast sort
  • 1 citrongräs
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 50 g råsocker
  • Ingefärskräm
  • 2 ½ dl mjölk
  • ½ dl hackad syltad ingefära
  • 3 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk smör
  • Pumpakärnor
  • 50 g pumpakärnor
  • 1 msk rapsolja
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Kavla ut smördegen något och lägg dem på en plåt. Kärna ur och skiva äpplena tunt och lägg dem omlott på smördegen. Riv den vita delen av citrongräset fint.
    3. Vispa smör, rivet citrongräs och socker fluffigt. Bred ut smörblandningen på äppelskivorna. Baka flarnen mitt i ugnen ca 15 minuter tills de fått fin färg.
    4. Koka upp mjölken mde hackad ingefära och mixa det slätt. Vispa ihop äggulor, socker och majsstärkelse. Rör ner i den varma mjölken. Koka upp under konstant vispning. Låt koka ca 2 minuter. Tillsätt smöret och låt krämen kallna.
    5. Rosta pumpakärnorna i en stekpanna med oljan. Strö över lite salt.
    6. Skär flarnen i halvor och servera med ingefärskrämen och rostade pumpakärnor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben