Choklad- och ingefärsmaränger

Prickiga av mörk choklad, läggs dessa maränger ihop två och två med en superb ingefärskräm emellan.

Ingredienser

  • 225 g mörk choklad
  • 4 äggvitor
  • 225 g råsocker eller strösocker
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 75 g syltad ingefära eller efter egen smak, finhackad från burk med lag
  • 1 msk sockerlag från burken med ingefära
  • Instruktioner

    1. Ger 8 st maränger dubbla maränger
    2. Sätt ugnen på 120 grader. Lägg bakplåtspapper på 2 plåtar. Riv hälften av chokladen. Häll äggvitorna i en stor skål och vispa till fast men inte styvt skum.
    3. Vispa ner hälften av sockret lite i taget. Blanda resten av sockret med den rivna chokladen. Vänd ner blandningen i äggvitorna.
    4. Spritsa eller klicka med matsked ut 16 maränger på bakplåtarna. Grädda dem i ugnen 1½ timme eller tills de känns torra. Låt dem kallna på bakgaller.
    5. Smält resten av chokladen och bred lite på undersidan av varje maräng. Lägg marängerna på bakgaller och låt chokladen stelna.
    6. Vispa grädden till hårt skum i en skål. Rör ner hackad ingefära och sockerlag. Börja med lite ingefära i taget och smaka av. Lägg samman marängerna två och två med fyllning emellan strax innan de skall serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben