Äppelfyllda kotletter med tranbär

Serverar: 4 portioner

En läcker allt-i-ett-rätt.

Ingredienser

  • 1 msk olja
  • Olja till formen
  • 1 stort äpple, grovhackat
  • 2 msk äppeljuice
  • 1 röd paprika, finhackad
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 baconskivor, strimlade
  • 1 dl torkade tranbär
  • ½ dl mandelspån
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 4 fläskkotletter med ben, ca 3 cm tjocka
  • 350 g frysta gröna bönor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form som rymmer alla kotletterna med olja.
    2. Lägg äpple och äppeljuice i en kastrull. Koka upp och låt sjuda 2 minuter. Tillsätt paprika, lök, bacon, tranbär och mandel. Salta och peppra.
    3. Skär ett horisontellt snitt i kotletterna, ända in till benet, så att du får en ficka. Lägg ca 1 dl äppelfyllning i varje kotlett. Krydda på båda sidor med salt och peppar.
    4. Hetta upp oljan på medelhög värme i en stor stekpanna. Lägg i kotletterna och bryn dem 2-3 minuter på varje sida.
    5. Lägg kotletterna i den ugnsfasta formen. Häll 2 dl vatten i den varma stekpannan, fräs ur och häll sedan skyn över kotletterna. Lägg bönorna och överbliven fyllning runtom och täck med aluminiumfolie. Stek i ugnen ca 25 minuter tills kotletterna är genomstekta.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben