Äppelgott

Serverar: 8 portioner

Tid: 25 minuter

Jättegod.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör eller margarin
  • 1/2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 4 syrliga äpplen
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • finrivet skal och saft av en halv citron
  • Instruktioner

    1. Blanda smör,socker,vetemjöl till en deg. Tryck ut den i pajformen, låt vila kallt i 30 min. Sätt ugnen på 200 grader, förgrädda pajskalet i ca 10 min.
    2. Skala och kärna ur äpplena, hyvla tunna skivor med en osthyvel. Lägg ut skivorna jämt i pajskalet. Strö på lite kanel.
    3. Vispa ägg och socker helt lätt, tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen. Rör till en slät smet och häll över äppelskivorna i formen.
    4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 25 min.
    5. Blanda strösockret och farinsockret och strö över den färdiga pajen. Sätt ugnen på grill och ställ in pajen på överst i ugnen i ett par minuter, får ej brännas bara smälta tills sockret fått en fin gyllenbrun färg.
    6. Servera ljummen med glass eller vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben