Äppelgott i glas

Serverar: 4 portioner

Snabb och läcker dessert

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • 2 msk smör
  • ½ tsk stött kardemumma
  • 2 msk råsocker
  • 2½ dl vaniljvisp
  • Topping
  • 1 dl müsli
  • 4 msk flytande honung
  • Instruktioner

    1. Skala och kärna ur äpplena, skär dem i klyftor eller bitar och stek dem mjuka i smöret och kardemumman, strö över sockret och låt det smälta. Vispa vaniljvispen. Varva äpplen och vaniljvisp i glas.
    2. Topping: Stek müslin krispig tillsammans med honung. Strö müslin överst i glaset strax före servering.
    3. Dessa kan stå klar i kylen flera timmar, men vänta med toppingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben