Bärkaka i glas

Serverar: 6 portioner

God och enkel dessert. Man kan givet ta finare glas/dessertglas. Jag tog vanliga glas då barnbarnen skulle ha fika hos farmor.

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 5 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljpulver
  • 150 gram smör
  • 2 dl färska bär som hallon, jordgubbar, björnbär
  • Pärlsocker till garnering
  • Instruktioner

    1. Rör ihop ägg och socker i en skål och tillsätt sedan de övriga torra ingredienserna.
    2. Smält smöret knappt i en kastrull och tillsätt det till mjölblandningen. Blanda väl.
    3. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Strö över bär och pärlsocker.
    4. Grädda kakan i 175-graders ugn i ca 25-30 minuter. När kakan har svalnat, skär den i mindre bitar och lägg bitarna i glas.
    5. Dekorera med vispad grädde och bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben