Bärkaka i långpanna med cocos

Serverar: 20 portioner

Tid: 30 minuter

Mumsig och försvinnande god.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 150 g smör
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1½ dl vaniljyoghurt
  • 1 dl riven cocos
  • 1-2 dl blåbär eller hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt, smält smöret och tillsätt. Blanda samman alla torra ingredienser och rör ner det i smeten. Tillsätt yoghurten, bred ut smeten i en liten smord och bröad (med ströbröd eller cocos) långpanna (ca 20x30 cm), strö över bären.
    2. Sätt in långpannan i mitten på ugnen. Grädda på 200 grader i 20 minuter. (Titta efter 15 min)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lena4 17 mars 2009

    Hej ! Har bakat denna kaka nu på morronen, den blev jättegod, enkel och snabb att göra. Min kaka blev klar på en kvart. Olika på ugnar förståss. Det blev blåbär på min kaka. En klar 5:a i betyg. Lena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben