Bärkaka i långpanna

Till dessa rutor används valfria bär. Jag har prövat med hallon och blåbär och det blev jätte gott. Blir ca 25-30 rutor.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl råsocker strö
  • 100 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 3 ägg
  • Ostkräm
  • 400 g Philadelphia cheese naturell
  • 2 portionspåsar Marzan vaniljsås för kokning
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 liter rensade bär
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Klä en liten långpanna, cirka 25x35 centimeter med bakplåtspapper.
    3. Blanda vetemjöl, bakpulver, vanilj- och råsocker i en skål. Tillsätt matfett och ägg och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 30 minuter. Tryck ut degen på bakplåtspappret i långpannan. Förgrädda mitt i ugnen i 15 minuter.
    4. Under tiden blandas osten och marsanpulvret samman. Grädden och strösockret vispas till fast skum och vänds ner i ostblandningen.
    5. Ta ut den förgräddade bottnen och bred på ostkrämen. Strö över bären. Grädda i ytterligare i 25 minuter. Låt svalna. Skär kakan i rutor. Dofta över florsocker vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben