Mjuk bärkaka

Serverar: 10 portioner

Serveras med vaniljsås, vaniljvisp eller vispad grädde. Använd säsongens färska bär eller frysta. Jordgubbar, hallon, blåbär, vinbär eller björnbär passar lika bra. Jag brukar blanda olika bärsorter.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 100 g grovriven mandelmassa
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g smält smör
  • Rivet skal och pressad saft av 1 citron
  • 4 dl valfria bär, färska eller frysta
  • ½ dl pärlsocker
  • ½ dl mandelspån
  • Florsocker
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker. Blanda vetemjöl och bakpulver, sikta ner det i äggvispet.
    2. Tillsätt mandelmassan, smöret och citronen och rör tills allt är väl blandat.
    3. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24-26 cm i diameter och häll i smeten. Strö över bären, pärlsocker och mandelspån.
    4. Grädda i 175º , på nedersta falsen, i 50-60 minuter. Känn med sticka.
    5. Låt svalna och ringla över en glasyr av florsocker och vatten.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    jzw0010 30 juli 2010

    Guud vad det här ser gott ut!! Måste prova det någon dag snart!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben