Serveras med vaniljsås, vaniljvisp eller vispad grädde. Använd säsongens färska bär eller frysta. Jordgubbar, hallon, blåbär, vinbär eller björnbär passar lika bra. Jag brukar blanda olika bärsorter.
Ingredienser
4 ägg
3 dl strösocker
100 g grovriven mandelmassa
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g smält smör
Rivet skal och pressad saft av 1 citron
4 dl valfria bär, färska eller frysta
½ dl pärlsocker
½ dl mandelspån
Florsocker
Vatten
Instruktioner
- Vispa ägg och socker. Blanda vetemjöl och bakpulver, sikta ner det i äggvispet.
- Tillsätt mandelmassan, smöret och citronen och rör tills allt är väl blandat.
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24-26 cm i diameter och häll i smeten. Strö över bären, pärlsocker och mandelspån.
- Grädda i 175º , på nedersta falsen, i 50-60 minuter. Känn med sticka.
- Låt svalna och ringla över en glasyr av florsocker och vatten.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Guud vad det här ser gott ut!! Måste prova det någon dag snart!