Bärkaka i långpannan med havre och bär

Serverar: 16 portioner

Bärkakan görs av sconesdeg. Du bakar den medan kaffet kokar

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn
  • 1 msk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl socker
  • 75 g smör eller margarin
  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl hallon och blåbär
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225°
    2. Blanda samman alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt matfettet och finfördela det i mjölblandningen.
    3. Tillsätt gräddfil och bär. Arbeta försiktigt ihop allt till en deg.
    4. Stjälp upp degen i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Platta ut degen med mjölad hand till en stor kaka.
    5. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Skär kakan i fyrkanter medan den ännu är ljummen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    supersvea 12 mars 2010

    Låter gott, detta måste jag prova.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben