Morotsrutor i långpannan

Fått receptet av en lärare för en herrans massa år sedan, men "still going strong". Det är så tacksamt att baka i långpannan, man får så mycket på en gång.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl kokos
  • 2 dl matolja, jag tar rapsolja
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel
  • 6-10 rivna morötter
  • Kräm
  • 2 paket philadelfiaost
  • 4 msk mjukt smör eller margarin
  • 3 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Smörj och bröa ugnsplåten, jag har börjat med en genväg och sätter ett bakplåtspapper i botten av plåten, går lika bra.
    3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner resterande ingredienser, i vilken ordning du vill.
    4. Gräddas i ca 20 minuter på näst sista falsen. Låt kakan kallna. Rör ihop krämen och bred på den kalla kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben