Citronkaka i långpannan

Serverar: 30 portioner

En kaka som är mycket god!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 dl kesella
  • skal och saft av 1 citron
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 2 dl florsocker
  • 1 1/2 msk mjölk
  • strimlat citronskal
  • Instruktioner

    Ugn: 175° 1. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner kesella, skal och saft. 2. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner detta i smeten. 3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, ca 20 x 30 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter. Pröva med en sticka. 4. Stjälp upp kakan, när den svalnat något. Garnera den med florsockret urtrört i mjölken. Strö på citronskal. Skär sedan kakan i lagom stora bitar

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Niloin 21 augusti 2009

    Jättegod med en frisk och sötsyrlig smak! Lätt och enkel att göra också:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben