Enkla morotsrutor

Serverar: 24 portioner

Gott morotsbröd som barnen älskar. Bakas enkelt och snabbt i långpanna.

Ingredienser

  • 2-3 morötter
  • 50 g margarin eller smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1,5 tsk salt
  • 3 msk mörk sirap
  • 9 dl vetemjöl
  • 4 dl fint rågmjöl
  • Instruktioner

    1. Skala och finriv morötterna.
    2. Smält smöret och häll i mjölken. Värm tills det är fingervarmt. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut med lite degspad. Tillsätt resten av degspadet, morötter, salt, sirap och mjölet. Rör ihop till en deg och jäs ca 30 minuter under bakduk.
    3. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt. Platta ut degen i en smord långpanna. Skär den i 24 bitar och nagga den.Jäs igen ca 30 minuter. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Tag brödet ur långpannan och låt det svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (1)

    sessa79 6 september 2010

    Blev jättegott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben