Gott morotsbröd som barnen älskar. Bakas enkelt och snabbt i långpanna.
Ingredienser
2-3 morötter
50 g margarin eller smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1,5 tsk salt
3 msk mörk sirap
9 dl vetemjöl
4 dl fint rågmjöl
Instruktioner
Skala och finriv morötterna.
Smält smöret och häll i mjölken. Värm tills det är fingervarmt. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut med lite degspad. Tillsätt resten av degspadet, morötter, salt, sirap och mjölet. Rör ihop till en deg och jäs ca 30 minuter under bakduk.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt. Platta ut degen i en smord långpanna. Skär den i 24 bitar och nagga den.Jäs igen ca 30 minuter. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Tag brödet ur långpannan och låt det svalna på galler under bakduk.
Blev jättegott