Kaneldoftande bärkaka

Jag tycker det är perfekt med härligheter i långpanna, eftersom det ofta är enkelt och räcker till många.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 3/4 dl grädde
  • 5 dl lingon eller vinbär
  • Täcke
  • 1½ dl socker
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 50 g flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Smeten: Rör smör och socker mjukt, rör i äggen till en jämn smet. Blanda i de torra ingredienserna tillsammans med grädden. Bred ut smeten i en mindre långpanna och strö på bären.
    2. Täcke: Vispa ägg och socker poröst, vispa grädden och blanda ner den. Häll blandningen över bären ,strö över mandeln och grädde i nedre delen av ugnen på 175º i 30-40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mmarabou 29 augusti 2008

    Hej! Står i beskrivningen att ägg och socker ska vispas till täcket, men hur många ägg ska det vara till täcket? mvh Mari

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben