Kaneldoftande blåbärssnittar

Serverar: 24 portioner

Blåbärssnittar med överdrag av glasyr. Eller någon sylt som passar dej!

Ingredienser

  • 2 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
  • 150 g smör
  • ½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 3-4 msk blåbärssylt
  • 1 tsk kanel
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1-2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, smör, socker, vaniljsocker och äggula till en deg.
    2. Lägg i en plastpåse i kylen minst 30 minuter.
    3. Lägg degen på mjölat bord och dela i två bitar.
    4. Rulla ut varje del nästan lika lång som plåten.
    5. Lägg längderna på bakpappersklädd plåt och tryck ut dem något med handen.
    6. Blanda sylt och kanel i en skål.
    7. Gör en fördjupning i längderna och fyll med syltblandningen.
    8. Grädda i 175 grader 15-20 minuter. Låt kakorna svalna något.
    9. Dela som snittar med en degskrapa. Blanda florsocker och vatten ringla ovanpå kakorna

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben