Kaneldoftande blåbärssnittar
Serverar:
24 portioner
Blåbärssnittar med överdrag av glasyr. Eller någon sylt som passar dej!
Ingredienser
2 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
150 g smör
½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
3-4 msk blåbärssylt
1 tsk kanel
Glasyr
2 dl florsocker
1-2 msk vatten
Instruktioner
Blanda mjöl, smör, socker, vaniljsocker och äggula till en deg.
Lägg i en plastpåse i kylen minst 30 minuter.
Lägg degen på mjölat bord och dela i två bitar.
Rulla ut varje del nästan lika lång som plåten.
Lägg längderna på bakpappersklädd plåt och tryck ut dem något med handen.
Blanda sylt och kanel i en skål.
Gör en fördjupning i längderna och fyll med syltblandningen.
Grädda i 175 grader 15-20 minuter. Låt kakorna svalna något.
Dela som snittar med en degskrapa. Blanda florsocker och vatten ringla ovanpå kakorna
Liknande recept
Kaneldoftande äppelpaj
40 min
4
Kaneldoftande brödpudding
4
1
Kaneldoftande bärkaka
1
Kaneldoftande bananpaj
8-10
Sockerfria kaneldoftande nötplattor
30 min
20
Kaneldoftande köttgryta
4.5
4
1
Blåbärssnittar
4
30 min
12-15
Blåbärssnitt
Kaneldoftande lingonrutor
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!