Sockerfria kaneldoftande nötplattor

Serverar: 20 portioner

Tid: 30 minuter

Goda. Är poppis att när man bjuder på dom.

Ingredienser

  • 1,5 dl hasselnötter
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk sötningsmedel
  • 3 krm kanel
  • 100 gr smör eller margarin
  • 1 äggvita
  • Instruktioner

    1. Mal 0,5 dl hasselnötter. Lägg dem på bakbordet eller i matberedaren. Tillsätt vetemjölet, sötningsmedel, kanel och smör. Arbeta raskt ihop till en deg.
    2. Rulla ut en längd och lägg den kallt att stelna en stund.
    3. Hacka resten av hasselnötterna. Skär rullen i inte alltför tunna skivor.
    4. Doppa kakorna i äggvita och sedan i de hackade nötterna.
    5. Grädda kakorna på bakpapperskläd plåt i 175° i 8-10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben