Kaneldoftande äppelpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Underbart god äppelpaj!

Ingredienser

  • 4-5 äpplen
  • 3/4 dl farinsocker
  • ½ tsk malen kanel
  • ½ tsk malen kardemumma
  • Pajdeg
  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl farinsocker
  • 125 g smör
  • Instruktioner

    1. Stek skivade äppelbitar i smör och blanda ihop med sockret, kanelen och kardemumman.
    2. Blanda ihop pajdegen. Smörj en form och häll i äppelblandningen. Lägg pajdegen över. Ställ i nedre delen av ugnen ca 20 min i 225 grader.
    3. Servera med vaniljglass (eller grädde om man tycker det).

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben