Kaneldoftande äppelpaj
Serverar:
4 portioner
Tid:
40 minuter
Underbart god äppelpaj!
Ingredienser
4-5 äpplen
3/4 dl farinsocker
½ tsk malen kanel
½ tsk malen kardemumma
Pajdeg
1 ½ dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl farinsocker
125 g smör
Instruktioner
Stek skivade äppelbitar i smör och blanda ihop med sockret, kanelen och kardemumman.
Blanda ihop pajdegen. Smörj en form och häll i äppelblandningen. Lägg pajdegen över. Ställ i nedre delen av ugnen ca 20 min i 225 grader.
Servera med vaniljglass (eller grädde om man tycker det).
Liknande recept
Äppelpaj i Micro
5
30 min
6-8
4
Matkinas Äppelpaj
3
30 min
4
Drink äppelpaj
1
Äppelpaj lättlagad och supergod
4
1 h
8
Äppelpaj
45 min
5
1
Äppelpaj med pekannötstosca
3.5
3
Kokos äppelpaj
5
1
Äppelpaj med nöttosca
5
12
2
Britt-Maries Äppelpaj Glutenfri
3.3
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!