Blåbärssnittar

Serverar: 12-15 portioner

Tid: 30 minuter

Mjuk kaka med krispig yta, påminner om mandelmassa i smaken! Enkel att göra och lättvarierad för säsongen. Alltid lika uppskattad!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 4 dl socker
  • 150 g smält margarin
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • Bär (efter behag)
  • Socker att strö över
  • Instruktioner

    1. Rör hastigt ägg, socker och smält margarin. Blanda i vaniljsocker och mjöl.
    2. Häll i smörad (ej bröad) form. (20 x 30 cm ungefär) Strö bären över smeten och toppa med strösocker.
    3. Grädda i 200° i ca 20 min. (Tänk på att varmluftsugnar är snabbare...) Kakan ska ej vara kladdig i mitten!
    4. Lycka till, låt väl smaka!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben