Spröda blåbärssnitt med sylt i mitten förgyller vilket kakkalas som helst!
Gör inte urgröpningen i kakorna för djup, då har snitten en tendens att dela sig.
Ingredienser
125 g rumsvarmt smör
1 1/4 dl socker
1 ägg
½ tsk bakpulver
3½ dl Glutenfri Fin mix, Semper
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
½ dl blåbärssylt, gärna hemgjord
Glasyr
1 dl florsocker
1 msk vatten
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget. Blanda mjölmix med bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggsmeten. Rör om och arbeta samman till en deg.
Dela degen i två lika stora delar. Rulla varje del till en längd, lika lång som en plåt, ca 30x40 cm. Placera längderna på en bakplåtspappersklädd plåt.
Platta till längderna lite lätt med handflatan. Gör en fördjupning i mitten på varje längd och klicka med hjälp av en tesked ner sylt i fördjupningen.
Grädda snitten i ugnens mitt 8-10 minuter. Ta ut och låt svalna lite.
Blanda florsocker och vatten. När kakorna svalnat något, ringla över glasyren. Medan kakorna fortfarande är varma skär du dem i snedställda bitar. Låt kallna.