Kaneldoftande bananpaj

Serverar: 8-10 portioner

Grädda gärna pajen i en avlång form som omväxling så får du snygga avlånga bitar.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 115 g Svenskt Smör
  • 2 msk Crème Fraiche
  • 1 tsk salt
  • Fyllning
  • 3 bananer
  • 2 msk pressad lime
  • 3 ägg
  • 2 dl Vispgrädde
  • 1-2 tsk kanel
  • Instruktioner

    Kör alla ingredienser till degen i en matberedare. Tumma ut degen i en pajform, ca 25 cm diameter. Ställ formen kallt en stund. Sätt ugnen på 225 grader. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i 15 minuter. Mosa bananerna med lime. Blanda med ägg och vispgrädde. Fyll pajskalet och pudra på kanel. Grädda i 200 grader ca 25-30 minuter. Servera med ex. glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben