Kaneldoftande brödpudding

Serverar: 4 portioner

Vitsen med brödpudding är att man ska ta tillvara gammalt bröd. Ungefär som fattiga riddare. Fast det här är mer som rika riddare, med grädde och kanellängd...

Ingredienser

  • 4 dagsgamla kanelbullar (eller motsvarande bit kanellängd)
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Smör
  • Florsocker
  • Kanel
  • Servera med
  • Björnbär, hallon eller blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Smörj 4 ugns-fasta portionsformar.
    2. Vispa ihop ägg, grädde och vaniljsocker. Skär brödet i valnötstora bitar.
    3. Doppa dem i äggsmeten och fördela i formarna. Häll sedan det sista av äggstanningen över brödet.
    4. Pudra med florsocker på ovansidan och grädda i cirka 15 minuter, eller tills brödet fått färg och äggstanningen runt brödet har stannat.
    5. Pudra lite kanel över. Servera med färska eller frysta bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    guardianlinda 9 maj 2008

    Hej! Kan jag göra allt i en stor form, (har tyvärr inga små portionsformar)/Linda

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben