Vitsen med brödpudding är att man ska ta tillvara gammalt bröd. Ungefär som fattiga riddare. Fast det här är mer som rika riddare, med grädde och kanellängd...
Ingredienser
4 dagsgamla kanelbullar (eller motsvarande bit kanellängd)
2 ägg
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Smör
Florsocker
Kanel
Servera med
Björnbär, hallon eller blåbär
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°. Smörj 4 ugns-fasta portionsformar.
Vispa ihop ägg, grädde och vaniljsocker. Skär brödet i valnötstora bitar.
Doppa dem i äggsmeten och fördela i formarna. Häll sedan det sista av äggstanningen över brödet.
Pudra med florsocker på ovansidan och grädda i cirka 15 minuter, eller tills brödet fått färg och äggstanningen runt brödet har stannat.
Pudra lite kanel över. Servera med färska eller frysta bär.
Hej! Kan jag göra allt i en stor form, (har tyvärr inga små portionsformar)/Linda