Brödpudding på rester

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

En enkel rätt att slänga ihop när man har lite rester kvar. Jag använder i detta recept köttfärssås och en chorizokorv som blev över samt en halv barkis som legat och blivit lite torr. Prova dig fram själv.

Ingredienser

  • ½ barkis
  • 50 g smör
  • 1-2 gula lökar
  • 6 potatis
  • 4 stora tomater
  • 150 köttfärssås
  • 1 chorizokorv
  • 140 g fetaost
  • 4 ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Rätten ska stå inne i ugnen cirka 60 minuter och beredningen tar ungefär 20 minuter.
    2. Smörj en eldfast form och bryt barkisen i grova bitar och lägg i botten. Klicka smöret över brödet. Skiva den råa potatisen i tunna skivor och fördela hälften av den över brödet. Hacka löken och sprid över potatisen.
    3. Lägg i köttfärssåsen och korven i skivor. Stick ner resterande potatis i detta. Hacka tomaterna grovt lägg i dessa. Smula fetaosten som översta lager. Till stanningen vispas 4 ägg ihop med matlagningsgrädde och crème fraiche. Krydda med salt och peppar efter eget tycke och smak.Slå över stanningen och grädda i mitten av ugnen. Täck över med bakplåtspapper efter 30-40 min så att inte fetaosten bränns. Hoppas det smakar!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben