Gratäng på rester

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Strängt taget vad som helst i restväg kan man piffa upp till en vardagsmiddag genom att gratinera. En burksoppa blir utmärkt gratängsås med en äggula och lite grädde och runt kanten spritsar vi en dekorativ rand av potatismos.

Ingredienser

  • Ca 1/2 I rester av kött, korv
  • fisk eller grönsaker matfett till formen 1 burk höns- eller sparrissoppa (ca 300 g)
  • 1 burk mjölk
  • 2 äggulor
  • 4 portioner potatismospulver
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur: 225°
    2. Lägg kött-, fisk- eller grönsaksresten i en smord eldfast form.
    3. Rör ut soppan med mjölk och tillsätt en äggula och häll över det i formen.
    4. Laga till potatismoset enligt anvisning. Låt det svalna och rör i en äggula. Spritsa moset runt kanten på formen.
    5. Strö riven ost över och gratinera.
    6. Gott att servera till: Grönsallad med tomat eller paprika.
    7. Pröva till omväxling: Ris eller spaghetti i stället för potatismos. Bra användning för en rest, som i så fall kan blandas med det övriga under sopptäcket. Kosta på en burk champinjoner i gratängsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben