Strängt taget vad som helst i restväg kan man piffa upp till en vardagsmiddag genom att gratinera. En burksoppa blir utmärkt gratängsås med en äggula och lite grädde och runt kanten spritsar vi en dekorativ rand av potatismos.
Ingredienser
Ca 1/2 I rester av kött, korv
fisk eller grönsaker matfett till formen 1 burk höns- eller sparrissoppa (ca 300 g)
1 burk mjölk
2 äggulor
4 portioner potatismospulver
1 dl riven ost
Instruktioner
- Ugnstemperatur: 225°
- Lägg kött-, fisk- eller grönsaksresten i en smord eldfast form.
- Rör ut soppan med mjölk och tillsätt en äggula och häll över det i formen.
- Laga till potatismoset enligt anvisning. Låt det svalna och rör i en äggula. Spritsa moset runt kanten på formen.
- Strö riven ost över och gratinera.
- Gott att servera till: Grönsallad med tomat eller paprika.
- Pröva till omväxling:
Ris eller spaghetti i stället för potatismos. Bra användning för en rest, som i så fall kan blandas med det övriga under sopptäcket. Kosta på en burk champinjoner i gratängsåsen.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...
Maten här och där
Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...