Smulans brödpudding

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 25 minuter

God men lite mäktig efterrätt. Jag brukar servera den med vaniljvisp eller vaniljgräddglass. Blir lite för mäktigt med vaniljsås eftersom det är det som är i den.

Ingredienser

  • 10 skivor vetebröd, 2x15 cm, gärna kanellängd
  • 3 ägg
  • 1½ dl råsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl mjölk
  • Ca 1 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Smörj en ugnsform i storleken som en form med löstagbar kant. Skär brödet i tärningar och lägg i formen.
    3. Vispa samman ägg, råsocker, vaniljsocker och mjölk. Om du inte tagit kanellängd så lägg i ca 1 tsk kanel också.
    4. Häll smeten över brödet och avsluta med att pudra på kanel och strö ut lite råsocker, detta för att få en knäckigare yta.
    5. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben