Smulans smarriga nötkolabitar

Serverar: 35 portioner

Tid: 1 timme 50 minuter

Underbart goda, men inte sliskiga eller för sega så man riskerar att tappa tänderna.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • Fyllning
  • 300 g nötter, diverse sorter efter eget tycke
  • 3 dl socker
  • ½ dl sirap
  • 150 g smör
  • ½ dl grädde
  • 2 msk mjöl
  • 1 tsk vaniljessens
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda mjöl, bakpulver, socker och smör. Tillsätt äggen. Låt vila i kylen minst en timme, men kan göras dagen innan och vila i en plastpåse.
    3. Tryck ut degen i en långpanna på bakpapper. Nagga botten och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.
    4. Grovhacka nötterna. Blanda socker, sirap, smör, grädde, mjöl och vaniljessens i en kastrull.
    5. Smält till en smet på låg värme. Ej koka! Då kommer ni att tappa tänderna när ni biter i dem. Bred ut detta över bottnen lite försiktigt.
    6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt den kallna innan ni skär den i bitar.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (2)

    lece 20 september 2011

    Håller med om att de är underbart goda !! får en klar 5:a av mej

    rallysmulan 20 september 2011

    Tack:) Vad glad jag blir, eftersom jag modifierat och satt ihop flera recept för att de ska bli så här goda:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben