Smulans kalla chilisås

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Passar jättebra till grillat eller som dipp till grönsaker.

Ingredienser

  • Ca 4 dl crème fraiche
  • ½ rödlök, finhackad
  • 0.25 chilifrukt, finhackad
  • Ca 3 msk chilisås
  • Ca 2 tsk sambal oelek
  • Örtsalt
  • Kajennpeppar
  • Chilipulver
  • Paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Häll upp crème fraichen i en skål. Finhacka löken Superfinhacka chilifrukten. Lägg sedan detta i fraichen och rör lite. Häll sen i chilisåsen och sambal oeleken. Smaka av med örtsalt, paprikapulver, kajennpeppar och chilipulver.
    2. Låt stå kallt i en timme om tid finns, smakar bättre då. Men smakar bäst om den äts samma dag.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben