Smulans annorlunda ris

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Ett litet annorlunda ris men jag älskar det, gör nästan aldrig vanligt ris längre:) Jag gör det i en riskokare, men det går att göra i kastrull också och då är det risets koktid som gäller. Bilden är på riset med senapskött/salami. Det receptet kommer också.

Ingredienser

  • Ca 2 dl klibbfritt ris
  • Ca 2 dl risoni, en slags pasta
  • Olja
  • 1 gul lök
  • 1 riven morot
  • Örtsalt
  • ½ buljongtärning, gärna kött
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken, lägg i en kastrull med oljan. Lägg i risonin och fräs allt tills risonin är mörkbrun, den ska nästan se bränd ut, men inte vara det.
    2. Grovriv moroten under tiden och lägg moroten i riskokaren/kastrullen tillsammans med riset. När löken och risonin är klara så lägger du det tillsammans med det andra i riskokaren/kastrullen. Häll i lagom mängd vatten. Jag brukar räkna på 4 dl ris och ta vatten efter det. Så i min riskokare blir det 7 dl vatten.
    3. Smula sönder buljongtärningen och krydda lite med örtsaltet. Rör runt noga och koka sen alltihopa. Hoppas ni ska gilla det:)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Festa ut julen!
    Fortfarande råder mörka morgnar då det kan kännas svårt att stiga u...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben