Ett litet annorlunda ris men jag älskar det, gör nästan aldrig vanligt ris längre:)
Jag gör det i en riskokare, men det går att göra i kastrull också och då är det risets koktid som gäller.
Bilden är på riset med senapskött/salami. Det receptet kommer också.
Ingredienser
Ca 2 dl klibbfritt ris
Ca 2 dl risoni, en slags pasta
Olja
1 gul lök
1 riven morot
Örtsalt
½ buljongtärning, gärna kött
Instruktioner
- Finhacka löken, lägg i en kastrull med oljan. Lägg i risonin och fräs allt tills risonin är mörkbrun, den ska nästan se bränd ut, men inte vara det.
- Grovriv moroten under tiden och lägg moroten i riskokaren/kastrullen tillsammans med riset.
När löken och risonin är klara så lägger du det tillsammans med det andra i riskokaren/kastrullen.
Häll i lagom mängd vatten. Jag brukar räkna på 4 dl ris och ta vatten efter det. Så i min riskokare blir det 7 dl vatten.
- Smula sönder buljongtärningen och krydda lite med örtsaltet. Rör runt noga och koka sen alltihopa.
Hoppas ni ska gilla det:)
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Festa ut julen!
Fortfarande råder mörka morgnar då det kan kännas svårt att stiga u...