Vinbärs smulpaj med lite annorlunda smul

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 25 minuter

Välsignade frys full av små påsar med alla de bär man inte kan ta tillvara under säsong. Himlen är grå, snön yr vad kan vara godare än att då njuta av ljummen paj till fikat och minnas sommaren.

Ingredienser

  • 4-6 dl röda vinbär
  • 3 msk socker
  • 1 msk potatis mjöl
  • 1 dl Grahams mjöl eller vetemjöl med fullkorn
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • 2-4 msk socker
  • 1 dl flytande margarin gärna med smör/rapsolja
  • Instruktioner

    Bären behöver inte tinas om de är frusna. Slå lite på påsen så att de delar lite på sig. Bred ut bären i en pajform. Blanda 3 msk socker och 1 msk potatismjöl och strö över bären. Blanda havregryn, mjöl, kokosflingor, socker och flytande margarin. Smula över bären. Grädda 225 grader 15 minuter mitt i ugnen.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben