Serverar: 5-6 portioner
Tid: 45 minuter
Har ni smakat vinbärspaj? Om inte ska ni ta chansen att göra det. Om ni inte har gott om bär kan man ta lite skivade äpplen i. Det går också bra att blanda både röda och svarta vinbär.
Repa bären. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg havregryn, vetemjöl och socker till smuldegen i en skål. Finfördela smöret däri med fingertopparna så allt blir en grynig massa. Blanda socker och potatismjöl och varva det med bären i en smord ugnssäker form. Fördela smuldegen över bären. Grädda pajen i mitten av ugnen tills den fått fin färg, ca 20 minuter. Servera pajen något avsvalnad med lite grädde. Den kan också serveras med vaniljsås eller halvtinad vaniljglass. OBS: Om du blandar äpple och vinbär kan du minska något på socker och potatismjöl!
Undrar om man skulle ha med havregryn och mjöl för smuldegen blev väldigt smörig?
Det skulle förstås stå mer och inte med.
Äntligen ett gott recept där vi får användning för de röda vinbären, som normalt äts upp av fåglarna. Lägger in en bild på den nu uppätna smulpajen.